Lasten synttärit poikkeustilan aikana

Myös lasten arki muuttui kertaheitolla ja suuresti viime keskiviikkona, kun poikkeustilan myötä siirryttiin kotikouluun. Koulun lisäksi muuttuivat tietenkin myös vapaa-ajanvietto ja synttärit.

child-918582_1280Oman pojan 8-vuotisjuhlia, teemoja ja ohjelmaa ollaan jo kauan odotettu ja suunniteltu.

Huhtikuussa häämöttävät juhlat saivat kuitenkin käänteen korona-viruksen leviämisen ehkäisyn myötä. Pojan synttäreiden ja Lasten Synttärihahmo-palvelun myötä mietin, miten voitaisiin nyt ajatella laatikon ulkopuolelta ja viettää siitä huolimatta lastemme synttäreitä?

Kun kaverisynttärit on peruttu

On selvää, että syntymäpäiväjuhlat julkisissa tiloissa, kuten sisäleikkipuistoissa peruutaan, kun paikat on yksinkertaisesti jouduttu sulkemaan. Sama koskee yli 10 hengen kaverisynttäreitä. Ymmärrettävää on myös se, että kun kukaan ei tiedä tilanteen jatkosta, jopa pienet kokoontumiset siirtyvät tai peruuntuvat varsinkin niillä perheillä, jotka ovat itse tai muuten haluavat olla erityisen varovaisia suojellakseen riskiryhmiä.

Uskon, että kun asian selittää oikein, kyllä poikani kyllä ymmärtää tilanteen, ja jos tilanne on ohi kesemmällä, ehkä juhlillekin tulee tilaa. Ymmärrän myös kulttuurituottajana ja tapahtumien tottuneena järjestäjänä, että ihan jokaista eventtiä ei ehkä pysty siirtämään, vaan jotkut vaan perutaan tai vietetään muilla keinoin.

 

Mitä ne muut keinot sitten voisivat olla?

 

1. Juhli vain lähiperheen kesken – ei se määrä vaan laatu

Hyvät bileet voi saada pystyyn myös ihan oman perheen kera. Synttäri-aamiainen, lahja, kakku ja vaikka yhdessä pelaaminen voivat olla todella hyvä juttu! Soitto isovanhemmille ja videopuhelut kavereille on myös tosi jees!

son-2935723_1920

 

2. Kaverit mukaan etänä

Monilla koululaisilla on jo WhatsApp-ryhmiä kotikoulun myötä. Ehkä luokkalaiset voisivat perustaa vapaa-aikaryhmän, ja sopia siellä jostain virtuaaliylläristä, esim kaikki laulavat onnittelulaulun ääniviestillä tai lähettävät onnittelut videotervehdyksellä synttärisankarille.

3. Ilmapalloyllätys ovelle

balloons-1869790_1280

Itse olen ihastunut villisti iloisiin helium-ilmapallo-kimppuihin. Ilmapallokimppu sopii melkein joka tilaisuuteen, ja tilaan omani turkulaisesta Uskomattomasta Pallopuodista. Pallokimpun voi tilata erikoistoiveineen ja noutaa pallopuodista. Pallot toimivat esteettisesti kauniina, juhlavana elementtinä sekä toimivat koristeena ja ainakin jossain vaiheessa leikkikaluna! Palloista selviää muutamalla kympillä.

Myös itse voi värkätä tavallisista kaupan ilmapalloista – kunhan vaan jaksaa pumpata tai puhaltaa – vaikka mitä. Niillä voi täyttää vaikka vaatekaapin, pyytää lasta hakemaan sieltä jotain, ja ”pum” kaikki pallot putoavat päälle!

 

happy-birthday-2338813_1280

Mitä me voimme tarjota?

 

4. Synttärivideo lempihahmolta tai prinsessalta

Videohahmo voi olla paikallaan ja sopii tilanteeseen. Alensin hinnan covid19-tilanteen mukaiseksi. Esim suuri 5-vuotta täyttävä prinsessa-fani voi saada puhelun itse Jääkuningattarelta. Lue tarkemmin hinnastosta.

5. Synttärilahja lempihahmolta tai prinsessalta ovelle

Harkinnan jälkeen ajattelin, että tällaisesta ilosta voisin olla itse tänäkin vaikeana aikana myös maksamaan joitain roposia. Siksi ainakin toistaiseksi Turun seudulla ilmestyn tilauksesta kotiovelle hahmona lahjan kera. Selvää on, että tämä vaatii molemminpuolista terveysluottamusta. Teen siis visiittipäätökset tapauskohtaisesti ❤ Lue tarkemmin hinnastosta.

Näyttökuva 2019-8-12 kello 11.13.01

Jos haluat lähettää meille synttärivinkkejä, mitkä sopivat vallitsevaan poikkeustilanteeseen, kuulemme niistä mielellämme! Laita jostain tuutista siis meille viestiä. Ilomielin julkaisemme hyvät ideat myös muille vanhemmille tiedoksi!

Jaksamista kaikille isoille ja pienille! Yritetään pysyä positiivisina ja terveinä!

Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: